KOBOLD Instruments Inc • 1801 Parkway View Drive • 15205 Pittsburgh, PA • Tel: +1 412 788 2830 • E-mail: Kérem, aktiválja a JavaScrit-et visit koboldusa.com

menu_feuchte.gif Páratartalom

Funkció

választ
Kijelző (2) Mérő (5) Ellenőrző (3) Felügyelő (4) Regisztráló (1)

Közeg

választ
Folyadékok (vízszerű) (1) Gázok (8)

Tehnológia

választ
Ellenállás (Pt100/NTC) (3) Forgólapátos (1) Kézi műszer (1) Nedvességmérő (8)

Sok termelési folyamatban a helyiségekben, valamint a légcsatornákban különféle páratartalom határértékeknek kell megfelelni. A magas minőségű nedvességmérők lehetővé teszik a különféle paraméterek gyors és könnyű ellenőrzését és egyszerű és hatékony módja, hogy figyelemmel kísérjék a páratartalom és a hőmérséklet állandó jellegét.

Ezen felül úgynevezett nedvesítő kapcsolókat alkalmaznak a nedvesség figyelése során, amelyek elzárnak egy kört egy bizonyos határérték elérése esetén, így reakciót kezdeményeznek. Ezeken a telepített nedvességmérő eszközökön felül a hordozható kézi érzékelők különböző verziói is léteznek, amelyeket különféle felhasználási területen alkalmazhatók. Ezek a szakszerű páratartalom-mérők gyakran jelentősen különböznek a szokványos, kereskedelemben megkapható eszközöktől, és a munka közbeni kényelem mellett is nagyon alacsony mérési toleranciát kínálnak. Így a különféle környezetek és anyagok páratartalma és hőmérséklete optimálisan és szakszerűen tesztelhető.

Nagyteljesítményű profi páratartalom-mérők alacsony toleranciával

A nagyteljesítményű páratartalom-mérők –mint pl. az AFH-G páratartalom- és hőmérséklet mérő a Koboldtól–, a nedvességmérő elemként számtalan olyan műanyag szövetszalagot használ, amely 90 egyedi szálból áll. A tesztelt levegőből a nedvesség felszívásának köszönhetően a szalagok hossza mérhető módon megnövekszik, ami lehetővé teszi a páratartalom pontos meghatározását. A keletkező jelek különböző kimeneteken keresztül továbbíthatók és különböző teszt- és automatizálási folyamatokba integrálhatók.

Ez a magas szintű rugalmasság a magas minőségű mérési pontossággal kombinálva rendkívül könnyűvé teszi a páratartalom megfigyelését a Kobold páratartalom távadó segítségével. A kimeneti jelek feldolgozásának nagy rugalmassága által elérhető a könnyű és egyszerű integráció a legkülönfélébb ipari rendszerekbe, így lehetővé téve a nedvesség állandó ellenőrzését számos területen.
Ráadásul ezek a fajta páratartalom mérők nagyon alacsony szintű fenntartást igényelnek, nem szükséges semmiféle regenerálás, mint más eszközöknél, más páratartalom-mérő elemek esetében. Ezeknek az eszközöknek az érzékenysége a mérési tolerancia határain belül marad egészen addig, míg a páratartalom-mérő eszköz mérőelemei külső behatásból eredő sérülést nem szenvednek. Ennek megfelelően ezek az eszközök ideális módon megfelelnek hosszú távú használatra nehéz elérhető területeken, így fixen is telepíthetők.

Gondoskodjon a biztonságról a páratartalom-kapcsolóval

A Kobold páratartalom-kapcsolói hasonló elven működnek. Ezek a páratartalom-kapcsolók –mint pl. az AFS-G2 szoba hidrosztát–, szintén műanyag szövött szalagokkal működik egyedi szálakkal.
A maximálisan megengedhető páratartalom precízen meghatározható a beállítási pont gomb használatával. Ha elértük ezt az értéket, akkor a műanyag szövetszalagok megnyúlása egy mikrokapcsolót hoz működésbe, ami beindítja a kívánt hatást.
Így a nedvességtartalom figyelése megkönnyíti a rendszerek automatizálását, mivel ezek automatikusan reagálnak amikor a határértékeket elérték és végrehajtják az előzetesen meghatározott tevékenységet. Ez egy fontos és egyszerű eljárás különösen a termelésbiztonsággal kapcsolatos területeken, ahol kevés a kockázati potenciál.

Profi páratartalom mérők rugalmas felhasználásra

Ha valaki páratartalom mérőket akar vásárolni, annak különböző tényezőkre kell odafigyelnie. A Kobold profi páratartalom mérői rendelkezésre állnak különféle kézi mérőműszerek formájában is és könnyű kezelhetőségüknek és hatalmas funkcióbeli lehetőségeiknek köszönhetően meglehetősen vonzóak. Amennyiben Ön a páratartalmat és a hőmérsékletet is akarja mérni, sok esetben nem fog találni megfelelő kézi eszközt.

A páratartalom mérők széleskörű kivitelben kaphatók és nem csak az anyag nedvességét, de a nedvességtartalmat, az áramlást, sőt még a hőmérsékletet is képesek meghatározni. Így a kritikus tényezők teljes sorát lehetséges könnyedén meghatározni csupán egy eszközzel. A kiegészítők és a további jellemzők teljes sorának köszönhetően az ilyen páratartalom-mérő könnyen és optimálisan adaptálható az adódó kihívásokhoz. A levegő- és vízáramlást jelölő érzékelőkkel ellátott mérőműszerek megtalálhatók a Kobold termékeinek széles skálájában.

A KOBOLD csoport tagjai

Termékek kulcsszavak szerint

A weboldal használatával Ön hozzájárul a sütik használatához. További információk az adatvédelmi nyilatkozatunkban találhatók.

loading
loading