KOBOLD Instruments Inc • 1801 Parkway View Drive • 15205 Pittsburgh, PA • Tel: +1 412 788 2830 • E-mail: Kérem, aktiválja a JavaScrit-et visit koboldusa.com

menu_truebung.gif Zavarosság

Funkció

választ
Kijelző (1) Mérő (4) Felügyelő (2)

Közeg

választ
Folyadékok (vízszerű) (4) Folyadékok (viszkózus) (3)

Tehnológia

választ
Távadó (1) Infravörös (2) Zavarosság (4) Abszorbciós (3) Szórt fény (3)

Optimalizálja a folyadékok zavarosságát

Optimalizálja a folyadékok zavarosságát

A víz vagy egyéb folyadékok zavarosságának mérése sok területen rendkívül fontos. A víz és más folyadékok zavarosságának és redox potenciáljának a mérése fontos szerepet játszik a fermentációs folyamatok ellenőrzésében és szabályozásában, a szennyvízkezelésben vagy a víz minőségének ellenőrzésben. A zavarosságmérő szondáinkon és eszközeinken keresztül a különféle részecsketartalom gyorsan és precízen meghatározható.

A zavarosság mérésére optikai zavarosságmérő eszközöket kínálunk, amely a fény látható, vagy infravörös spektrumait használja. Így nem csak a folyadékban található részecskék mennyiségére vonatkozóan lehetséges valós állításokat tenni, de a részecskék méretét is meg lehet határozni. Optimális, ha a különböző alkotóelemek kombinálódnak egymással és ez a keverék és a keveredési ráta ellenőrizhető a zavarosság mérésével.
Ezen felül a zavarosságmérést gyakran alkalmazzák a szennyvíz-technológia területén is arra, hogy ellenőrizzék a különböző termelő üzemekből származó ipari szennyvizet. Sok esetben a zavarosság mérésével a releváns környezetvédelmi szabályozásnak történő megfelelés átfogóan és kellőképpen, jogi módon dokumentálható.

A zavarosságmérő gyakorlati használatban

A zavarosság a folyadékokban valami olyan dolog, ami nagyon gyakran előfordul és különféle területeken tapasztalható. A zavarosság a szórásnak és az abszorpciós hatásnak köszönhető. Fontos a szórt fény terjedése a részecske méretéhez és a beeső fényimpulzus hullámhosszához viszonyítva. A mi szórt fény mérőrendszereink –mint pl. az ATA-K zavarosságmérő rendszer– az abszorpció elvén működnek és nagyon magas fokú pontosságot nyújtanak a zavarosság mérése során.

A rendszerek egyszerű telepítésének köszönhetően, valamint a könnyen használható távadók miatt a zavarosságmérő könnyen telepíthető és használható különféle alkalmazásokban. Az ilyen zavarosságmérő eszközök használatosak például a vízben lévő olaj megfigyelésére, mint szűrési segédletek termékek minőség ellenőrzésére, vagy az élesztősejtek adagolására a termelésben. A zavarosságmérő műszereken felül sok iparágban zavarosságmérő szondákat is használnak, ami lehetővé teszi a zavarosság mérését a gyártósorokon vagy a tartályokban is.
Az olyan zavarosságmérő szonda, mint a Kobold ATL típusú szondája, a nagyszerű felhasználási rugalmasságának és pontos mérési eredményeinek köszönhetően a közegek széles körében meggyőző teljesítményt nyújt. Így még a legkisebb részecskék is beazonosíthatók és felismerhetők a látszólag tiszta folyadékokban a zavarosság mérésével. Sok gyártási folyamatban a végtermékek minősége fenntarthatóan javítható a zavarosságmérés által. Ráadásul a zavarosságmérés további előnyökkel jár a folyamat során.

A gyártási folyamatokat nem kell félbeszakítani a minőség áttekintése és kiértékelése miatt, mivel a mérést közvetlenül el lehet végezni a termelés folyamatában és a gyártási sorokon. Ez ismételten jelentősen megnöveli a különféle termelési folyamatok jövedelmezőségét és hatékonyságát.

A KOBOLD csoport tagjai

Termékek kulcsszavak szerint
loading
loading