KOBOLD Instruments Inc • 1801 Parkway View Drive • 15205 Pittsburgh, PA • Tel: +1 412 788 2830 • E-mail: Kérem, aktiválja a JavaScrit-et visit koboldusa.com

menu_leit.gif Vezetőképesség

Funkció

választ
Kijelző (3) Mérő (4) Ellenőrző (1) Felügyelő (2) Regisztráló (2)

Közeg

választ
Folyadékok (vízszerű) (4) Folyadékok (viszkózus) (3) Gázok (1) Gőz (1) Szilárd (1)

Tehnológia

választ
Vezetőképesség (2) Távadó (1) Ellenállás (Pt100/NTC) (1) Regisztráló (1) Vezetőképesség (5) Kézi műszer (1)

Az elektromos vezetőképesség meghatározása

Az elektromos vezetőképesség meghatározása

Sok termelési területen a folyadékok és a vizes oldatok elektromos vezetőképességének a mérése nagyon fontos, akár az általános vezetőképesség ellenőrzése során, a folyadékban az ion-vegyület ellenőrzésénél, vagy a folyadék tisztaságának a garantálása során. A Kobold mérőműszerei megbízható és hosszú időtartamú megoldást nyújtanak az ipar számára. Ezek kézi műszerekként és fixen telepített mérőműszerekként a világ minden részén használatosak. Ha valakinek meg kell mérnie a víz vezetőképességét, és ezeket az értékeket állandóan és megbízhatóan ellenőriznie kell, akkor általában rögzített és könnyen telepíthető vezetőképesség-mérő eszközökre támaszkodik. Ezek elérhetőek mind induktív, mint pedig konduktív mérőeszközként.

A mérés típusa könnyen adaptálható az alkalmazott folyadékhoz, és a telepítési pozícióhoz a termelési környezetben. A Kobold vezetőképesség-mérő műszerek kiváló minőségű kidolgozásukról, magas szintű stabilitásukról és hosszú élettartamukról ismertek. Mindez azt jelenti, hogy a mérőműszereket akár telepített, akár átmeneti megoldásként alkalmazzák, problémamentesen alkalmazhatók még a legkedvezőtlenebb körülmények között is.

Rögzített mérőműszerek a víz elektromos vezetőképességének mérésére

A víz vezetőképessége sok termelési területen és iparágban fontos szerepet játszik. A vezetőképesség-mérő eszközök sok teszt elvégzését teszik lehetővé működés közben is, ami rosszabb esetben a termelés leállítását és laboratóriumi ellenőrzést követelne meg. A víz elektromos vezetőképességének mérése főként az ion-vegyületek ellenőrzésére és az alkotóelemek egységes eloszlásának az ellenőrzésére alkalmazható.
Sok vállalat alkalmazza a víz elektromos vezetőképességét mérő műszereket a saját termelési üzemeiben és a vonatkozó értékek automatikus ellenőrzésével előmozdítja az optimális automatizálást és egy gyorsabb termelési folyamatot. Az elektromos vezetőképesség-mérő műszereket széles körben alkalmazzák a hűtőtechnológia területén is, például annak érdekében, hogy biztosítsák a hűtőkörben alkalmazott víz tisztaságát. Ebben az esetben a használt ion-mentes víz vezetőképessége nem lépheti túl a beállított határértékét, mivel ez esetben a hűtőhatása már nem lenne megfelelő.

A mérőműszerek és távadók által nyújtott stabil és biztonságos automatizálás hosszútávon javíthatja a munkát ezeken a területeken, valamint a munka- és termelési körülményeket könnyebbé és hatékonyabbá teheti. A vezetőképesség-mérő műszereken alkalmazott távadók számos kimeneten keresztül képesek a meghatározott adatok továbbítására különböző rendszerekbe. Így a Kobold vezetőképesség-mérő műszerei könnyen, különösebb erőkifejtés nélkül integrálhatók a rendszerek széles körébe.

Ragadja meg egy pillantásra a vezetőképesség minden vonatozó értékét

A víz elektromos vezetőképességének meghatározása során különböző tényezők játszanak fontos szerepet. A tiszta elektromos vezetőképességen felül minden alkalommal be kell állítani a közeg hőmérsékletét is referenciaként. Ebből eredően azok a műszerek, amelyeket a víz elektromos vezetőképességének meghatározására használnak, gyakran tartalmaznak integrált hőmérséklet érzékelőt is. Csak a két érték kombinálásával kapható megfelelő eredmény.

Mindez nem csupán a telepített, hanem a kézi vezetőképességet mérő műszerekre is vonatkozik. Ezek a kézi vezetőképesség-mérő műszerek –mint pl. a HND-C–, rendelkeznek fixen beépített érzékelővel, amely megbízhatóan, biztonságos és hibamentes módon képes olvasni mind a közeg vezetőképességét, mind pedig annak hőmérsékletét. Ráadásul ezeknek a mérőeszközöknek a különféle verziói képesek nem csak precízen meghatározni a folyadék vezetőképességét és hőmérsékletét, de további funkciókkal is rendelkeznek. A többi funkció között a folyadék ellenállása és sótartalma néhány lépésen keresztül meghatározható. Így minden fontos adat rendelkezésre áll egy pillanat alatt, ami különféle munkafázisokat tesz szükségtelenné.

A kézi mérőműszer kitűnő választás a termelési üzem estében a mobil ellenőrzéshez, vagy a kimondottan kritikus munkahelyeken. A vegyi termelésben csakúgy, mint az élelmiszer előállításában, vagy a gyógyszeripar területén. A Kobold kézi mérőműszerek világszerte alkalmazzák vezető gyártók, hogy ellenőrizzék a folyadékok vezetőképességét.

A KOBOLD csoport tagjai

Termékek kulcsszavak szerint
loading
loading